Uniós támogatásból CNC marógép beszerzése

SAJTÓKÖZLEMÉNY

UNIÓS TÁMOGATÁSBÓL CNC MARÓGÉP BESZERZÉSE VALÓSULT MEG LÁBATLANON, A VORPA KFT-NÉL

A Széchenyi 2020 program keretén belül a „GINOP-1.2.1-14 - Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” című pályázati kiíráson 51,08 millió forint Európai Uniós támogatást nyert a VORPA Kft. eszközbeszerzéshez. A 102,17 millió forintos összköltségvetést meghaladó beruházásból CNC marógép került beszerzésre.

A VORPA Kft. 1997-ben alapult, az alapításkor a tulajdonosok célja az volt, hogy a magyar papír- és nyomdaipar részére tekercselő berendezéseket és tengelyeket állítsanak elő német konstrukciók alapján. A tevékenységi profil az elmúlt évek során szélesedett, papír-, nyomda-, műanyag- és alumíniumipari alapanyaggyártó és feldolgozó gépekhez le- és feltekercselő berendezéseket, tengelybevezetőt és kihúzó berendezéseket, pneumatikus és mechanikus működtetésű tekercselő tengelyeket, feszítőfejeket, tengelyrögzítő csapokat is gyárt és javít a vállalkozás.

Az Európai Uniós támogatás segítségével megvalósuló fejlesztés során 1 db Hedelius C80/40/530/4500/6 típus CNC marógép került beszerzésre, mely lehetővé teszi a tekercselő tengelyek eddiginél nagyobb pontossággal, rövidebb megmunkálási idővel történő gyártását, így hozzájárulva a vállalkozás kapacitásának bővüléséhez. A magasabb kapacitásnak köszönhetően cégünk nagyobb mennyiségű keresletet tud kielégíteni, mely előmozdítja a vállalkozás stabil piaci helyzetének megtartását és további piaci előnyeinek növelését mind a hazai, mind pedig a német piacon.

Cégünkről és a támogatás segítségével megvalósult fejlesztésről bővebb információt az alábbi elérhetőségeken kérhetnek:

Telefon: +36 33 461252
E-mail: vorpa@vorpa.hu